17 mai – Ziua Internetului

17 mai – Ziua Internetului

0 301

O initiativa spaniola a fost adoptata la nivel mondial si toata lumea sarbatoreste, pe data de 17 mai, Ziua Internetului. Ziua marcheaza importanta tot mai mare a spatiului virtual in lumea contemporana si promoveaza utilizarea internetului in scoli, administratie si in camine.


?


Internetul ne ajuta sa fim in forma


Medicii americani au stabilit ca exista o stransa legatura intre cresterea persoanelor care acceseaza Internetul si a celor care se inscriu in programe pentru o viata sanatoasa. Cei care petrec aproape toata ziua in fata computerului pot alege sa arunce o privire la site-urile despre fitness si alte forme de excercitii fizice.


Mai mult, cercetatorii spun ca miscarile prezentate pe Internet sunt la fel de eficiente ca cele din reviste sau brosuri. Pe parcursul unui an, cat a durat studiul, adultii care foloseau Internetul au inceput sa faca saptamanal 90 de minute de msicare, dupa modelul prezentat online.


?


Rezultatele studiului


Descoperirea este importanta, spun cercetatorii, pentru ca astfel si sedentarii pot fi stimulati sa dzvolte un stil de viata sanatos in ciuda prejudecatii ca sunt „legati de scaun”.


Cercetarea s-a facut pe 249 de voluntari sedentari, impartiti la intamplare in trei grupuri. Primul grup a folosit internul pentru a gasi site-uri cu exercitii fizice, celui de-al doilea i s-au oferit link-uri pentru sase site-uri, iar cel de-al treilea a primit materiale tiparite cu aceeasi tema.

Toti participantii au completat chestionare in care au trecut exercitiile fizice pe care le-au facut. Diferenta dintre cele trei grupuri a fost ca voluntarii care au folosit internetul au reactionat mult mai prompt decat ceilalti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.