15 septembrie asumare raspundere si mesaj Basescu

15 septembrie asumare raspundere si mesaj Basescu

0 158

Premierul Emil Boc se va duce in Parlament martea viitoare, pe 15 septembrie, pentru a-si asuma raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului bugetar si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, a anuntat democrat-liberalul Gheorghe Flutur, la finalul sedintei de luni a coalitiei de guvernamant.
Proiectele de legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Legislativului au ajuns luni la Parlament. Premierul Emil Boc si ministrii au decis sambata, in urma discutiilor avute la Palatul Victoria, sa trimita documentele catre Parlament astazi, la prima ora, prin curier.
Premierul si ministrii au discutat pe marginea ultimei forme pe care a luat-o Legile, dupa ce au fost introduse amendamentele convenite. Oficialii au verificat, cu stenograma ultimei sedinte de guvern in fata, daca modificarile decise in acea reuniune au fost incluse in legile asumarii.

Basescu, invitat sa se adreseze Parlamentului la 15 septembrie
Birourile Permanente ale camerelor reunite au decis ca presedintele Traian Basescu sa se adreseze Parlamentului marti, 15 septembrie. Traian Basescu a propus initial data de 14 septembrie.
Reamintim ca numai in anul 2009, seful statului s-a mai adresat de 3 ori camerelor reunite ale Parlamentului.
Seful statului a trimis, la 1 septembrie, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin care cerea sa se adreseze Parlamentului.
“In temeiul art. 88 si art. 65 alin. 2, lit. a) din Constitutia Romaniei, precum si al art. 1 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, va aduc la cunostinta faptul ca doresc sa adresez Camerelor reunite ale Parlamentului un mesaj cu privire la principalele probleme politice ale natiunii”, se arata in scrisoarea sefului statului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.