15 procurori brasoveni, revoltati si jigniti

15 procurori brasoveni, revoltati si jigniti

0 105

 

15 procurori brasoveni s-au retras in bloc din Asociatia profesionala a Procurorilor din Romania. Magistratii sunt revoltati de criticile Asociatiei fata de alegerea unui procuror in fruntea Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurorii brasoveni se simt jigniti si de Ministrul de Interne, Radu Stroe care a declarat ca o sa trimita procurorul ''acolo unde ii este locul ''.
Dupa alegerea procurorului Oana Smith Haineala in functia de presedinte al Consiliul Superior al Magistraturii, Asociatia Procurorilor din Romania a apreciat ca nu era momentul oportun pentru alegerea unui procuror la conducerea CSM.
Procurorii brasoveni au reactionat si ei: 15 magistrati – 9 de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov si 6 de la parchete din judet – s-au retras in bloc din asociatie, considerand, asa cum ne-a declarat  Alina Mihaela Popescu – prim procuror adjunct, purtator de cuvant Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, ca legea este destul de clara pe aceasta speta.  
Procurorii brasoveni retrasi din  asociatie considera ca prezenta in fruntea CSM a unui procuror prezinta garantia rezistentei la presiunea media si cea politica cu privire la atributiile legale ale procurorului.
Procurorii se simt jigniti si de declaratiile ministrului de interne Radu Stroe, care s-a trezit vorbind ca doreste sa trimita procurorul acolo unde ii este locul.
Colectivul de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov considera necesara sustinerea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si a statutului procurorului in Romania.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.