15 milioane de lei pentru drumurile judetene

15 milioane de lei pentru drumurile judetene

0 417

Pentru anul acesta, administratia judeteana a estimat cheltuieli de aproape doua ori mai mari pentru circa 400 de kilometri de drumuri din judet. 15 milioane de lei vor fi folositi pentru plombarea, pietruirea sau asfaltarea anumitor portiuni de drumuri. Bani importanti vor fi alocati si pentru achizionarea elementelor pentru siguranta si estetica rutiera

Bani mai multi pentru intretinerea si amenajarea drumurilor judetene! Pentru anul acesta, administratia judeteana a estimat cheltuieli de aproape doua ori mai mari pentru circa 400 de kilometri de drumuri din judet. 15 milioane de lei vor fi folositi pentru plombarea, pietruirea sau asfaltarea anumitor portiuni de drumuri. Bani importanti vor fi alocati si pentru achizionarea elementelor pentru siguranta si estetica rutiera.
Conform programului de lucrari de reparatii si intretinere a drumurilor judetene pe 2016, din 15.600.000 de lei cat reprezinta valoarea totala a lucrarilor aproape un sfert vor merge pentru plombari pe mai multe drumuri din judet. Sunt alocate fonduri si pentru tratamente si covoare bituminoase dar si pentru reparatii drum judetean3a trei poduri din judet. Administratia judeteana va folosi si fondurile aprobate prin programul national de dezvoltare locala. Banii pentru reparatii sunt de doua ori mai multi decat cei cheltuiti anul trecut.
Pentru ca pe mai multe drumuri judetene s-a constatat lipsa elementelor de siguranta conducerea administratiei judetene vrea sa aloce de doua ori mai multi pentru tot ceea ce inseamna marcaje si indicatoare.
De asemenea, Consiliul Judetean va declasa aproape 200 de kilometri in drumuri comunale pentru ca se pot accesa mai usor bani si costa mai putin la finantare.
Pe programul operational regional consiliul judetean a semnat deja contractele pentru pentru studiile de fezabilitate pentru trei drumuri judetene. Este vorba de modernizarea DJ 104 A, a drumului DJ 105 A si a DJ 131 de la Maierus.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.