15 mai – data limita pentru depunerea declaratiilor de venit

15 mai – data limita pentru depunerea declaratiilor de venit

0 54

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov a stabilit un ultimatum. Institutia ii anunta pe toti brasovenii, contribuabili de buna credinta, ca ziua de 15 mai reprezinta data limita pentru depunerea formularului 200 in care sunt declarate veniturile realizate anul trecut de catre persoanele fizice din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole determinate in sistem real, din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen sau din transferul titlurilor de valoare.
In cadrul acestui formular exista un punct notat cu numarul III, prin care persoanele isi pot exprima optiunea in ceea ce priveste virarea unei sume reprezentand 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sustinerea entitatilor non-profit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
Tot pana la aceasta data persoanele cu resedinta in Romania si care au venituri provenite din activitati desfasurate in strainatate trebuie sa declare acest lucru. Banii pot proveni din activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dividende, dobanzi, premii si jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de pensii si altele.
Firmele brasovene mai pot intarzia pana la data de 25 mai cu depunerea majoritatii declaratiilor. Dintre acestea, amintim: declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (pentru obligatiile de plata cu termen de raportare lunar si plata acestor obligatii), declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, (pentru obligatiile de plata cu termen de raportare lunar si plata acestor obligatii), declaratia privind accizele si plata acestor obligatii, etc.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.