15 aprilie 2008 – data limita pentru acreditarea unitatilor de invatamant particulare

15 aprilie 2008 – data limita pentru acreditarea unitatilor de invatamant particulare

0 73

Toate unitatile de invatamant preuniversitare particulare autorizate care vor sa obtina acreditarea, trebuie sa depuna documentatia necesara pana la data de 15 aprilie 2008, conform unui comunicat de presa dat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.


Conform art. 3. alin (3) din H.G. nr. 22/2007 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare institutionala in vederea autorizarii, acreditarii si evaluarii periodice a organizatiilor furnizoare de educa?ie, „organizatiile furnizoare de educa?ie autorizate s? func?ioneze provizoriu au obligatia de a solicita acreditarea dupa ?ncheierea unui ciclu de scolarizare, in termen de maximum 2 ani de la data absolvirii primei promo?ii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de functionare provizorie”.


In vederea obtinerii acreditarii, unitatile de invatamant preuniversitar particular trebuie sa depuna la Departamentul de Acreditare al ARACIP, o cerere de declansare a procedurii de evaluare externa, insotita de un raport de evaluare interna, pentru fiecare nivel de invatamant, specializare si /sau calificare profesionala, dupa caz.
In situatia in care cererea de acreditare nu va fi inregistrata pana la data de 15.04.2008, unitatea de invatamant preuniversitar particular autorizata nu va mai avea dreptul sa inscrie elevi in anul I de studiu si va functiona in lichidare, incepand cu anul scolar 2008-2009.


Informatii suplimentare pe aceast? tema pot fi obtinute accesand pagina web a ARACIP la adresa http://aracip.edu.ro/.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.