15.500 de lei – prima de instalare pentru someri!

15.500 de lei – prima de instalare pentru someri!

0 373

Prime de mobilitate si de instalare pentru somerii care isi gasesc singuri serviciu. Cei care isi gasesc de lucru la distanta mai mare de 50 de kilometri de casa si se vor muta impreuna cu familie in zonele prevazute in Planul National de Mobilitate incaseaza 15.500 de lei. Navestistii vor primi pana la 1100 de lei pe luna

Prime de mobilitate si de instalare pentru somerii care isi gasesc singuri serviciu. Cei care isi gasesc de lucru la distanta mai mare de 50 de kilometri de casa si se vor muta impreuna cu familie in zonele prevazute in Planul National de Mobilitate incaseaza 15.500 de lei. Navestistii vor primi pana la 1100 de lei pe luna, in functie de distanta pe care o parcurg de acasa pana la noul loc de munca.
Somerii care se muta fara rude la o distanta mai mare de 50 de kilometri incaseaza si ei 12.500 de lei. Aceeasi suma o vor primi si romanii din strainatate, care se intorc sa lucreze in tara. Banii se vor da in doua rate, una la inceputul contractului si a doua dupa un an de munca.
Potrivit Lilianei Dragomir, director executiv AJOFM Brasov, jumatate din prima de instalare se acorda in momentul in care somerul se angajeaza iar cealalta jumatate o va primi in momentul in care se va finaliza perioada celor 12 luni.
Cel mai mult – 15.500 de lei va da statul roman somerilor care se vor angaja cel putin un an si care se vor muta impreuna cu familia.
Si somerii inregistrati care au stat acasa cel putin un an primesc de la stat o prima de activare de 500 de lei daca semneaza un contract de munca pentru macar 3 luni de zile.somer
Conform noilor prevederi ale legii 76, incepand din aceasta luna, persoanele inregistrate in evidentele AJOFM – deci nu neaparat persoanele care sunt someri indemnizati – cei care sunt in cautarea unui loc de munca pot beneficia, daca isi gasesc un loc de munca pe o durata de trei luni, de o prima de activare 500 de lei, care este neimpozabila.
Statul ii ajuta din aceasta luna si pe somerii care vor fi nevoiti sa faca naveta pana la noul loc de munca.
Cuantumul primei este 50 de bani pe kilometri dar nu mai mult de 55 de lei pe zi. Totodata, incepand cu luna decembrie, angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai institutiilor de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 900 lei. In cazul persoanelor cu dizabilitati subventia se acorda timp de 18 luni.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.