15.000 de sefi de servicii deconcentrate demisi

15.000 de sefi de servicii deconcentrate demisi

0 295

Aceasta este cifra vehiculata cu indignare de liberalul Ludovic Orban, care insa uita sa aminteasca de vremea cand liberalii domneau la putere si, dupa iesirea din concubinaj a pedelistilor, tot ce fusese portocaliu s-a transformat in galben.
Altii, mai temperati, vorbesc doar de mai multe sute, oricum de o cifra de zece ori mai mica decat cea a lui Orban.
In acest sens Liviu Dragnea (PSD) a confirmat, la o emisiune radio, ca guvernul a trimis instiintari potrivit carora mai multi sefi de servicii deconcentrate vor fi demisi. Vicepresedintele PSD spune ca functiile vor fi impartite echitabil in fiecare judet, intre PSD si PDL.
Dragnea mai afirma ca, pana acuma, concursurile organizate „au fost aranjate”.
„Aveam doua variante politice. Varianta ipocrita prin care raman in continuare sefii de servicii deconcentrate functionari publici si noi ne facem ca le respectam dreptul, dar de fapt ii fortam sa-si dea demisia, sau iesim din ipocrizie si facem o legislatie clara, transparenta, conform careia atunci cand vine o noua guvernare isi pune administratia in teritoriu in functie de politicile pe care vrea sa le implementeze. Pana acum tot asa s-a intamplat, doar ca se facea pe langa lege. Erau chemati sefii de servicii deconcentrate la Bucuresti, la ministru sau la seful agentiei respective, era fortat sa isi dea demisia si se punea de la partidul respectiv”, arata Liviu Dragnea.
Toti sefii serviciilor deconcentrate au primit joi si ieri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi, conform agentiei NewsIn.
Astfel, sute de directori din ANAF, vami, inspectori sanitar-veterinari sau ºcolari ar urma sa fie demisi in urmatoarele 48 de ore.
Tot pe aceasta tema Cristian Parvulescu afirma ca numirea pe criterii politice a sefilor din administratie este o invitatie la coruptie
„Suntem in plina criza economica produsa de retragerea statului din functiile sale traditionale. Asistam acum la o privatizare a statului, pentru ca partidele sunt organizatii private care urmaresc scopuri private pe care liderii si membrii le-au definit”, a declarat Cristian Parvulescu la Realitatea TV.

Presedintele APD a precizat ca partidele politice isi vor trimite oamenii pe acele pozitii ramase libere dupa disponibilizari.
„Poate ca nu s-au facut suficiente eforturi in ceea ce priveste depolitizarea, dar acesta sigur este un serios pas inapoi”, a precizat Cristian Parvulescu.

Acesta a mai amintit si ca Uniunea Europeana cerea Romaniei, in timpul in care tara noastra negocia aderarea la UE, sa-si profesionalizeze administratia, lucru de nerealizat in conditiile create de OUG-ul dat miercuri de Guvern.
„Nu a fost capabila sa o faca si acum situatia va deveni si mai dramatica pentru ca, este evident, acesti oameni sunt (numiþi, n.a.) pe un termen limitat si vor fi fortati de imprejurari sa gaseasca solutii pentru a-si rotunji veniturile, cu atat mai mult cu cat acum discutam despre salarii mici in domeniul public. Este o invitaþie la coruptie”, a completat Parvulescu.
Cam in acelasi sens, vorbind de o viitoare mafie pe baze politice si de cumetrie, se exprima si liderul sindical Bogdan Hossu, in plus anuntand ca sindicatele vor duce problema in fata Curtii Constitutionale si a forurilor europene.
Vasile Marica, presedintele Sed Lex, a spus, la randul sau, ca va fi o politizare si enclavizare a Romaniei.
„Au inceput sa faca Romania pe enclave PNL-iste, PDL-iste, PSD-iste. Noroc ca avem numai trei si nu sunt 17, ca ar fi fost foarte greu”, a ironizat Marica. Totodata, acesta a afirmat ca toti politicienii sunt ipocriti, pentru ca au vrut cu totii numirea politica a administratiei.
Daca aceasta ordonanta va ramane in vigoare, treaba in toate aceste structuri va merge ca o caruta cu roti patrate, pentru ca, probabil, a mai ramas un sir de obligatii electoralo-politice de satisfacut, iar noile numiri nu se vor face pe criterii de pricepere si valoare, ci aceia care trebuiesc sa fie numiti vor fi pusi in functii indiferent de calificarea lor profesionala. Asa vor ajunge medici sa conduca mersul trenurilor si profesori sa indrepte cursuri de ape, de pilda, si asa mai departe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.