130 de stagiuni ale Filarmonicii Brasov

130 de stagiuni ale Filarmonicii Brasov

0 73

Brasovul si-a inaugurat viata publica de concert cu Orchestra Societatii filarmonice brasovene (Kronstadter Philarmonische Gesellschaft) in anul 1878, in program figurand: Uvertura la opera „Flautul fermecat” de Mozart si Simfonia a VI-a, „Pastorala” de Beethoven, sub bagheta lui Anton Brandner.
Schimbandu-si de-a lungul vremii de mai multe ori titulatura, directorii si dirijorii, important ramane faptul ca la Brasov, la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea s-a cantat Uvertura academica de Brahms (la un an dupa ce a fost compusa), s-a cantat integrala simfoniilor de Beethoven, lucrari de Mendelssohn-Bartholdy, Schumann, Schubert, Wagner, Brahms, Berlioz si Richard Strauss, oratorii de Haydn si Mendelssohn-Bartholdy, opere de Beethoven, Weber si Wagner.

Concert aniversar
Filarmonica Brasov invita brasovenii la concertul extraordinar aniversar, care va avea loc joi, 27 martie 2008, in cadrul celei de-a 130 stagiuni a Filarmonicii Brasov. Concertul va avea loc la Complexul Militar, incepand cu ora 19.00 si fi condus de dirijorul MISHA KATZ, solista fiind pianista ALINA BERCU. In program: Wagner-Lohengrin: Prelude Act III. Beethoven – Concert pt pian nr.1 in Do major pentru pian si orchestra op.15. Mahler – Simfonia a IV-a Sol major. Solista – Ramona Eremia.
Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii din str. Apollonia Hirscher nr. 10, de luni pana vineri intre orele 10.00-17.00.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.