Brașovul o gazdă bună – 130 de copii la Trofeul Internaţional de...

Brașovul o gazdă bună – 130 de copii la Trofeul Internaţional de Robotică ROBOTOR

0 183

Robotor a fost inclus în fiecare an, începând cu anul 2008, în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei Naţionale ca proiect regional, naţional sau internaţional

Robotica este şi pentru fete. O demonstrează Veronika, o adolescentă din Serbia, prezentă la Braşov, la Trofeul Internaţional de Robotică ROBOTOR. Competiţia se desfăşoară la Şcoala Gimnazială nr 11 şi reuneşte 130 de copii pasionaţi de domeniu.
Veronika a prins gustul roboticii de la începutul acestui an, pe când îşi ajuta sora mai mică la un proiect. Are 18 ani şi încă un an să se decidă dacă va opta pentru o carieră într-un domeniu neobişnuit pentru fete.
Fabricarea roboţilor presupune cunoştinţe din mai multe domenii – matematică, tehnică, mecanică şi programare. Alexandru Puşcaşu face parte din echipa Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi vrea să studieze mai departe robotica. Pentru asta lucrează zilnic câteva ore, după şcoală.

La Trofeul Internaţional de Robotică ROBOTOR sunt prezenţi 130 de copii, cu vârste între 9 şi 19 ani, din patru ţări: Republica Moldova, Serbia Bulgaria şi România. Este cea de-a 11 ediţie a evenimentului şi prima care se desfăşoară la Braşov.

„Urmărim dezvoltarea competenţelor în domeniul ŞTIM, adică ştiinţă, tehnologie, inginerie, mecanică ale copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 19 ani, precum şi dezvoltarea cooperării la nivel european”, spune organizatorul Mihai Agape.
Cele mai bune echipe vor fi premiate vineri seară.

Trofeul Internaţional de Robotică ROBOTOR fost prima competiţie de robotică de nivel preuniversitar din România. Robotor a fost inclus în fiecare an, începând cu anul 2008, în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei Naţionale ca proiect regional, naţional sau internaţional.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.