13 mistere ale lumii pe care, probabil, nu le vom descifra niciodată

13 mistere ale lumii pe care, probabil, nu le vom descifra niciodată

0 278

Ai auzit de aceste mistere ale lumii? Planeta noastră nu va înceta niciodată să ne surprindă. Există multe lucruri și locuri care nu pot fi analizate sau explicate.
Acestea încă sunt un mister pentru omenire și tocmai de aceea continuă să ne atragă atenția. Îți prezentăm 13 locuri, lucruri și fenomene incredibile, despre care s-au scris mii de cărți și s-au făcut sute de filme documentare.
Cu toate acestea, originea lor continuă să fie o enigmă pentru întreaga comunitate științifică.

1. Pietrele Moeraki

mistere ale lumii

Iată primul exemplu de pe lista noastră cu mistere ale lumii. Mărimea și forma pietrelor Moeraki sunt aspectele cele mai frapante cu privire la aceste obiecte. Cum a fost posibilă apariția unor stânci de o formă… ideal de sferică? Încă nu există un răspuns fără echivoc.

2. Migrația animalelor

mistere ale lumii

Migrația animalelor este un fenomen natural. Animalele călătoresc dintr-un loc în altul, de obicei în timpul aceluiași anotimp al anului.
Însă oamenii de știință nu pot explica existența unui instinct atât de important în tiparele genetice ale unor specii total diferite de pești, păsări, insecte și mamifere.

3. Mistere ale lumii – Sfinxul din Egipt

mistere ale lumii

Capul Sfinxului, uman, disproporționat față de corpul felin, l-a determinat pe geologul Robert Schoch să presupună că statuia avea inițial un cap de leu. Acest cap a fost sculptat sub forma feței unui faraon care zâmbește misterios (sculptura a fost realizată la ordinul acestui faraon).
De asemenea, Schoch a analizat șanțurile de eroziune verticale de pe Sfinx (cauzate de ploi masive și îndelungate) și a ajuns la concluzia că structura trebuie să fi fost construită înainte ca regiunea să devină un deșert fierbinte, adică în urmă cu cel puțin 9.000 de ani.
Lucrurile sunt similare și în cazul supoziției lui Robert Bauval și Graham Hancock, care au propus teoria că Piramidele din Egipt sunt aliniate cu stelele din constelația Orion, așa cum erau acestea dispuse în mileniul 11 î.e.n.
Aceste mistere ale lumii încă așteaptă să fie explicate.

4. Piramida neterminată de la Zawiyet el-Aryan, Egipt

mistere ale lumii

De zeci de ani, Piramida de la Zawiyet el-Aryan nu poate fi vizitată de turiști. Holul, cu o adâncime de 22 de metri, a fost tăiat în stânca de calcar.
Oamenii de știință încă se întreabă cum au reușit egiptenii antici să realizeze niște pereți atât de netezi fără ajutorul tehnologiei moderne. Se crede că aici se află baza unei piramide, însă mărime holului depășește mărimea oricărei piramide cunoscute și în Egipt nu există morminte ovale.

mistere ale lumii

În plus, greutatea blocurilor de pământ așezate pe podeaua acestei templu este imensă. Piramida nu seamănă cu nicio altă piramidă din Egipt și încă ne întrebăm cum și de ce a fost construită.

5. Licuricii sincronizați

mistere ale lumii

În loc să lumineze aleator, acești licurici se aprind în același moment (la fiecare secundă sau la două secunde) – sunt foarte bine sincronizați. Jonathan Copeland, un specialist în licurici de la Universitatea din Georgia de Sud, susține că ar putea fi vorba despre un anumit ritual.
Însă nimeni nu știe cu exactitate despre ce este vorba.

6. Piatra Meredith

mistere ale lumii

Iată un alt exemplu inexplicabil de pe lista noastră cu mistere ale lumii. Această piatră a fost descoperită în 1872, în timpul lucrărilor din orașul Meredith de pe bancurile lacului Winniepesaukee (New Hampshire, SUA).
Piatra Meredith este o bucată de cuarț lucrată migălos. În New Hampshire n-a existat niciodată cuarț, așa că piatra trebuie să provină de altundeva. Datele legate de această piatră și funcția ei sunt încă necunoscute.

7. Murmurul din Taos

mistere ale lumii

Locuitorii din Taos (New Mexico, SUA) aud de mulți ani un murmur de frecvență joasă, cu origini necunoscute. Sunetul amintește de zgomotul produs de vehiculele care se deplasează pe o șosea, deși lângă acest oraș nu se află șosele mari.

8. Labirinturile de piatră de pe insula Bolșoi Zaiatski

mistere ale lumii

Pe insula Bolșoi Zaiatski se află multe construcții de piatră. Nimeni nu știe care anume este funcția lor, însă există multe teorii: labirinturile ar fi putut fi folosite pentru anumite ritualuri sau drept model pentru împletirea unei plase de pescuit.

9. Monumentul Yonaguni

mistere ale lumii

În 1986, un grup de scufundători a descoperit o serie de construcții ciudate, care semănau cu niște clădiri, lângă insula Yonaguni, din Japonia.
Numit și „Atlantida din Japonia”, monumentul Yonaguni rezintă elemente care infică faptul că această structură scufundată a fost făcută de mâna omului. Cercetătorii încă dezbat acest subiect.

10. Strălucirea roșiatică de pe Oceanul Pacific

mistere ale lumii

Această lumină roșie ciudată a fost văzută pentru prima oară de Christiaan van Heijst. El zbura din Hong Kong spre Alaska cu Boeing-ul său 747-8 când a observat o strălucire roșiatică sub el.
Această strălucire apărea după ce un fulger strălumina aerul la mare distanță. Chiar și astăzi, acesta este un fenomen inexplicabil. Oamenii de știință cred că ar putea fi reflexia unei erupții vulcanice subacvatice, dar și aceasta este doar o presupunere.

11. Sfera de piatră din Bosnia

mistere ale lumii

Unii presupun că strămoșii noștri din vechimea îndepărtată au confecționat astfel de pietre ca simboluri ale corpurilor cerești sau ca pietre de hotar. De fapt, originea sferelor de piatră descoperite în multe țări din lume este încă necunoscută și neexplicată.

12. Secretul de pe muntele Rushmore

mistere ale lumii

Un alt loc demn de menționat pe orice listă cu mistere ale lumii este muntele Rushmore. În timpul construcției acestui monument celebru, arhitectul Gutzon Borglum voia să creeze o Sală a Arhivelor înăuntrul unei fețe de pe faleză.

Din acest motiv, a săpat o peșteră în spatele capului lui Abraham Lincoln. În 1998, la mai mult de 50 de ani după moartea sa, copii ale documentelor importante și memoriile diferiților președinți au fost depuse în sala neterminată, care acum are rolul unei „capsule a timpului”.

Nimeni nu știe cum a fost folosită peștera, care a rămas goală timp de 50 de ani. Unii cred că aici se aflau niște laboratoare secrete. Cine știe…?

13. Mormântul lui Gingis Han

mistere ale lumii

Timp de sute de ani, oamenii au fost curioși în legătură cu locația mormântului celebrului Gingis Han. S-au făcut mai multe descoperiri în Mongolia și China, însă nimeni nu ar putea să spună cu siguranță unde a fost îngropat marele conducător al mongolilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.