128 de ani de la nasterea poetului Tudor Arghezi

128 de ani de la nasterea poetului Tudor Arghezi

0 73

Miercuri, 21 mai 2008, la ora 18.00, la Libraria Okian, Fundatia Culturala „Arania” va invita la o noua intalnire cu grupul de litere-sunete-si-culori „Cai verzi pe pereti”. La eveniment vor participa poetul Laurentiu-Ciprian Tudor, violonistul Alexandru Parvu, pictorita Simona Cadar, poetul Adrian Munteanu, poetul Stefan Doru Dancus si violonista Catalina Calin.
Manifestarea este organizata cu prilejul implinirii a 128 de ani de la nasterea poetului Tudor Arghezi. Astfel, incepand cu orele 18.00, la Libraria Okian, din Brasov, str. Muresenilor nr. 1, se vor recita versuri ale poetului nepereche, in interpretarea poetilor Laurentiu Ciprian Tudor si Stefan Doru Dancus. Intrarea este libera.

128 de ani de la nasterea poetului
Tudor Arghezi (n. 21 mai 1880, Bucuresti – d. 14 iulie 1967) a fost un scriitor roman cunoscut pentru contributia sa la dezvoltarea poeziei si a literaturii pentru copii. Numele sau adevarat este Ion N. Theodorescu, iar pseudonimul sau, Arghezi, provine, explica insusi poetul, din Argesis – vechiul nume al Argesului. Ovid S. Crohmalniceanu propunea in studiul consacrat operei poetului din Istoria literaturii romane intre cele doua razboaie mondiale o alta explicatie, pseudonimul ar proveni din unirea numelor a doi celebri eretici, Arie si Geza.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.