121 de studenti Erasmus+ la Universitatea Transilvania

121 de studenti Erasmus+ la Universitatea Transilvania

Cei mai mulţi sunt din Italia, Portugalia, Franţa, Spania şi Turcia, dar tinerii vin şi din Danemarca, Mexic, Brazilia sau Iran. Facultatea cu cei mai mulţi studenţi internaţionali este Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor

După o săptămână petrecută la Braşov, îşi schimbă prejudecăţile despre România. Este cazul studenţilor internaţionali veniţi la Universitatea Transilvania, prin Programul Erasmus+. Tinerii promit, că după ce se vor întoarce acasă, vor povesti familiilor şi prietenilor cum este cu adevărat Braşovul.
Studenţii internaţionali au fost primiţi, ieri, de reprezentanţii Universităţii, într-un cadru special, la Centrul Multicultural.
În acest an, 121 de studenţi internaţionali au venit din 15 ţări să studieze la Braşov. Cei mai mulţi sunt din Italia, Portugalia, Franţa, Spania şi Turcia, dar tinerii vin şi din Danemarca, Mexic, Brazilia sau Iran. Facultatea cu cei mai mulţi studenţi internaţionali este Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, dar aproape toate facultățile universității au propriii lor oaspeți străini.
În primul semestru al anului universitar 2017-2018, la Universitatea Transilvania veneau 102 studenţi internaţionali. + este cel mai important program de învățământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în mobilitatea şi cooperarea la nivelul învățământului superior în Europa.

Programul le oferă posibilitatea studenților, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp.
Programul a fost înființat în 1987.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.