12 volume cu manuscrisele lui Eminescu, lansate de ziua poetului

12 volume cu manuscrisele lui Eminescu, lansate de ziua poetului

0 71

Un numar de 12 volume din editia facsimilata a manuscriselor lui Mihai Eminescu va fi lansat pe 15 ianuarie, la implinirea a 158 de ani de la nasterea poetului, de catre Eugen Simion, fostul presedinte al Academiei Romane. Lansarea va avea loc la sediul Bibliotecii Academiei Romane.


Cele 12 volume, lansate intr-un tiraj de 750 de exemplare, se adauga altor sapte astfel de volume aparute, incepand cu anul 2005.


Volumele au fost tiparite la tipografia Monitorului Oficial, si au fost publicate la initiativa Fundatiei Nationale pentru Arta si Stiinta, conduse de Eugen Simion, si a Bibliotecii Academiei Romane. Coordonatorul acestor editii este Eugen Simion.


In ianuarie 2005, Academia Romana a lansat primul volum al celebrelor manuscrise facsimilate ale lui Mihai Eminescu, un proiect al fostului presedinte al prestigiosului for de cultura si stiinta, Eugen Simion, iar pe 15 ianuarie 2006 au fost lansate volumele II-VI din aceasta editie.


Fiecare volum este insotit de un CD cu imaginea originala a manuscrisului. Ca si in anii anteriori, cele 12 volume cu manuscrisele lui Mihai Eminescu vor fi lansate de ziua poetului national, 15 ianuarie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.