12 unitati de invatamant n-au apa calda si caldura

12 unitati de invatamant n-au apa calda si caldura

4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee din oras sunt afectate de lipsa apei calde din pricina blocajului de la Tetkron. Celelalte unitati de invatamant au fie sisteme duble de incalzire fie exclusiv centrale proprii si nu sufera din cauza intreruperii furnizarii agentului termic. Pentru ceilalti copii, municipalitatea cauta solutii pentru ca inceputul anului scolar sa nu-i gaseasca fara posibilitati de a se incalzi. Furnizorul de gaz a refuzat planul de reesalonare pentru datoriile la agentul termic

4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee din oras sunt afectate de lipsa apei calde din pricina blocajului de la Tetkron. Celelalte unitati de invatamant au fie sisteme duble de incalzire fie exclusiv centrale proprii si nu sufera din cauza intreruperii furnizarii agentului termic. Pentru ceilalti copii, municipalitatea cauta solutii pentru ca inceputul anului scolar sa nu-i gaseasca fara posibilitati de a se incalzi. Furnizorul de gaz a refuzat planul de reesalonare pentru datoriile la agentul termic.
Desi se convenise ca pana la finalul acestei saptamani sa se vireze 1,4 milioane de lei catre Bepco iar restul sumelor sa fie platite pana la sfarsitul lunii octombrie, furnizorul de gaz nu a acceptat planul de reesalonare a datoriilor. La negocierile purtate intre reprezentantii Tetkron si Bepco se stabilise ca plata restantelor sa se faca esalonat.
Cum agentul termic distribuit de Tetkron este sistat, reprezentantii primariei cauta solutii pentru ca elevii din institutiile de invatamant din municipiu sa fie cat mai putin afectati de lipsa apei calde si, posibil, si a caldurii. Noul an scolar ii va prinde pe o parte din elevii brasoveni fara apa calda si fara caldura. Mai multe gradinte, scoli gimnaziale si licee nu au ca sursa de incalzire decat agentul termic furnizat de Tetkron.tetkron1

57 dintre unitatile de invatamant au exclusiv centrale termice proprii. Este vorba despre 29 de gradinite, 11 scoli si 17 licee. Alte 19 institutii au sisteme duble de incalzire, adica si racordare la retelele Tetkron si centrale proprii si care astfel ar putea si ele functiona. Raman insa 4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee pentru care, in cazul in care nu se va rezolva curand blocajul de la Tetkron, reprezentantii primariei trebuie sa gaseasca solutii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.