11 milioane de euro, pana acum pentru Ocolitoarea mica!

11 milioane de euro, pana acum pentru Ocolitoarea mica!

0 72

Lucrarile la al doilea tronson al ocolitoarei Brasovului vor fi gata la sfirsitul acestui an rezolvand problema traficului greu din oras. Lucrarile, demarate la mijlocul lunii mai sunt in grafic iar ocolitoarea care va lega DN 11 de DN 13, poate fi parcursa, terasamentul acestei arterefiind aproape finalizat.
„Lucrarile la acest tronson al ocolitoarei costa aproximativ 11 milioane de euro, iar fondurile sunt asigurate integral de la bugetul local al municipiului. Asa cum le-am spus si la inceput le spun si acum constructorilor: in cazul in care nu e gata lucrarea pe 17 decembrie, dumneavoastra veti pleca la Sibiu, iar noi vom ramine cu utilajele si terminam treaba cu altii… Acest tronson este foarte important pentru oras, deoarece va prelua aproape tot traficul greu. Daca primul tronson al ocolitoarei a fost dat in folosinta in luna august a anului trecut si a reusit sa scoata din municipiu 22% din traficul greu care tranzita orasul, acum, prin realizarea celui de al doilea tronson, se va elimina traficul greu in proportie de 70%. Este vorba despre autovehiculele de mare tonaj care tranziteaza acum orasul pe traseul B-dul Garii – str. Aurel Vlaicu – B-dul Grivitei”, a declarat primarul George Scripcaru.
Lucrarile la acest tronson al ocolitoarei municipiului au inceput din ambele capete, atat din DN 13, cat si din DN 11. Traseul acestui tronson este cuprins intre DN 13, chiar de langa Piata de Gros si ajunge in DN 11, langa societatea Stabilus, intre Brasov si Harman. Cele doua firme specializate in astfel de lucrari de drumuri, Spedition UMB (Bacau) si Concefa (Sibiu) , respecta graficul contractat.
Conform proiectului tehnic, ocolitoarea va avea, pe acest traseu, doar doua benzi de circulatie, urmand sa fie extinsa la patru benzi. Primaria a rezolvat problema exproprierilor si acum intentioneaza sa extinda ocolitoarea la doua benzi pe fiecare sens. Constructorul urmeaza sa modifice proiectul si sa largeasca soseaua, pe care se poate circula inca de pe acum, deoarece forma ei a prins contur. Pentru atragerea fondurilor destinate largirii cu inca doua benzi a acestei bucati de ocolitoare Executivul Primariei Brasov a realizat un proiect pentru atragerea de fonduri europene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.