11 judete ies de sub codul portocaliu

11 judete ies de sub codul portocaliu

0 127


Incepand de luni 23 iulie, in 11 judete, respectiv Alba, Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Caras-Severin, Iasi, Hunedoara, Neamt, Timis, Satu Mare, codul portocaliu se va transforma in cod galben.


Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a prezentat concluziile Comitetului pentru combaterea caniculei, intrunit sambata la Palatul Victoria.
Ministerul Transporturilor a anuntat in cadrul sedintei Comitetului pentru combaterea caniculei, ca, de luni, 23 iulie, in judetele care raman atentionate cu cod galben se va ridica restrictia de circulatie pe drumurile publice pentru autovehiculele care au o greutate mai mare de 7,5 tone, restrictia ramanand valabila pentru judetele avertizate cu cod portocaliu.


De asemenea, ramane valabila restrictia de circulatie, in sensul de micsorare a vitezei de circulatie, pentru traficul pe calea ferata, pe tot teritoriul tarii.


ANMH a avertizat ca, pentru ziua de marti, 24 iulie, vor fi vor fi temperaturi cuprinse intre 35 si 38 grade in judetele avertizate cu cod galben, iar pentru zilele de 23 si 24 se prognozeaza si fenomene de instabilitate atmosferica.


Judetele care vor fi avertizate in continuare cu cod portocaliu, pentru zilele de 23 si 24 iulie sunt judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Arges, Dambovita, Prahova, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Vaslui si in vestul judetelor Constanta si Tulcea, plus municipiul Bucuresti.


Analizandu-se situatia din tara, pe baza informatiilor prezentate de ANMH, Ministerul Muncii a atentionat ca in cele 20 judetele avertizate cu cod portocaliu, si in municipiul Bucuresti, va continua sa recomande ca, in functie de conditiile specifice, sa se asigure un program de lucru cu publicul in afara programului obisnuit, pentru ca cetatenilor interesati sa li se asigure servicii publice, si in afara programului de lucru, a declarat ministrul Nicolaescu.


De asemenea, ministrul Sanatatii Publice a anuntat ca la serviciile de urgenta, din spitalele publice cu paturi, au apelat 14.449 de persoane, si ca au solicitat ambulante 8.487 de cetateni. S-au inregistrat si 649 persoane care au cazut in strada.


La nivelul tarii, conform datelor centralizate de MIRA, numarul persoanelor aflate in dificultate, luate in evidenta serviciilor de asistenta, a crescut la 107.956, iar numarul persoanelor carora li se acorda asistenta a crescut la 22.062 de persoane.
De asemenea, au fost asigurate 1.616 spatii de prim-ajutor climatizate, in 547 de localitati, iar in 423 de localitati sunt 1367 punctele de distribuire a apei. De asemenea, in 20 de judete, respectiv in 43 de localitati, s-a distribuit o cantitate de 396,5 de tone de apa potabila sau menajera.


La comitetul pentru combaterea caniculei, intrunit in coordonarea ministrilor Eugen Nicolaescu si Cristian David, au participat si responsabili din Ministerul Mediului, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Sanatatii, ANMH, Ministerul Trasporturilor, ANSVSA,etc.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.