100 de euro pe cap de profesor

100 de euro pe cap de profesor

0 249

Guvernul a rezolvat, sau cel putin promite ca o va face, una din cerintele profesorilor. Aceea de a-i sustine material in cumpararea de materiale didactice. Potrivit Ministerului Educatiei, pana la inceputul anului scolar viitor, deci pana in septembrie, peste 233.000 de profesori (inclusiv suplinitori calificati) vor primi echivalentul in lei a 100 de euro pentru achizitionarea de carti sau programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii activitatilor didactice.


Fondurile necesare vor fi asigurate de catre inspectoratele scolare, din bugetul Ministerului Educatiei, valoarea totala estimata a ajutorului financiar pentru 2007 fiind de 82,2 milioane lei. Incepand cu anul viitor, ajutorul financiar va fi acordat incepand cu luna ianuarie a anului urmator celui in care a fost depusa cererea.


Ajutorul financiar se acorda anual de fiecare unitate de invatamant preuniversitar, la cererea cadrelor didactice incadrate in unitatea respectiva. Cererea trebuie sa fie inregistrata pana la 1 noiembrie, iar ajutorul se acorda incepand cu luna ianuarie a anului urmator. Pentru 2007, cererile se inregistreaza pana la 30 iunie 2007.


In cazul in care profesorul isi desfasoara activitatea in mai multe unitati de invatamant, ajutorul financiar se acorda de catre unitatea care pastreaza si completeaza carnetul de munca.


?


Normele metodologice de aplicare a Legii privind achizitionarea de carti sau de programe educationale pe suport electronic de catre cadrele didactice a fost aprobata de Guvern in sedinta de miercuri.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.