100.000 de ambalaje reciclabile colectate de ,,PETrică”

100.000 de ambalaje reciclabile colectate de ,,PETrică”

0 40

În 3 săptămâni, din 6 septembrie, PETrică a colectat de la brașoveni 100.000 de ambalaje reciclabile, PET-uri, doze de aluminiu și sticle, în schimbul cărora brașocvenii au primit bilete de transport RATBv. Automatul de colectare selectivă amplasat în Livada Poștei este foarte căutat de brașoveni, astfel, de la lansarea campaniei ”Bine faci, bine primești”, brașovenii au primit, în schimbul tichetelor de reciclare, peste 8.000 de bilete RAT cu două călătorii. Aceste se obțin de la chioșcul de bilete din Livada Poștei. Deși acest automat de colectare a deșeurilor a fost instalat pe perioada desfășurării Forumului Orașelor Verzi, evenimentul dedicat protejării mediului, în urma succesului de care a bucurat, primarul Allen COliban a luat decizia prelungirii perioadei de funcționare până în primăvara 2022.

Prin acest program, Municipalitatea încearcă să atragă atenția brașovenilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în protejarea mediului este instalarea unui sistem de colectare a ambalajelor tip PET, doze de aluminiu și sticlă, care oferă în schimbul acestor ambalaje tichete, ce pot fi preschimbate în călătorii pe mijloacele de transport în comun. Astfel, la 10 tichete, brașovenii pot obține un bilet cu două călătorii.

,,PETrică”, așa cum se numește sistemul, este funcțional în Livada Poștei. Acesta este un sistem compus din 3 echipamente de reciclare, fiecare specializată pentru una dintre cele trei tipuri de reciclabile (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu). Aparatele sunt dotate cu senzori speciali, care recunosc aceste tipuri de ambalaje. Ambalajele trebuie sa fie cât mai apropiate de forma reală, nu strivite sau turtite, cu cod de bare unde este cazul, cu sau fără capac. Pentru fiecare ambalaj acceptat, aparatul va emite un tichet. Odată colectate zece tichete, acestea vor putea fi schimbate pe un bilet de transport RATBV cu două călătorii, valabil pe toate liniile de transport în comun din oraș. Practic, zece ambalaje reciclate vor plăti un bilet RATBV cu două călătorii.

Programul este derulat în  parteneriat cu Envipcosi  Brai-Cata

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.