100.000-150.000 de bugetari disponibilizati !!

100.000-150.000 de bugetari disponibilizati !!

0 179

Guvernul este foarte departe de angajamentele asumate in primavara acestui an. Dincolo de „ajustarile pe hartie”, singura performanta ce poate fi asezata in dreptul Puterii, la toate capitolele sunt restante sau nu s-a facut nimic. Culmea intr-un an de criza cheltuielile bugetare au crescut sfidand cetateanul si intreprinzatorii, cei care cu adevarat se chinuie sa supravetuiasca.
FMI si CE poate fi de acord cu multe solicitari dar nu pot trece peste lipsa de reforme si de performanta a Guvernului. Astazi, luni 10 august, inainte de publicarea Raportului FMI se negociaza cu Guvernul concedierea a 100.000-150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor, lucru care ar insemna o economie la bugetul pentru 2010 de 0,35% din PIB, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.
Pentru aceste masuri PSD si PD-L se intalnesc luni de dimineata pentru a sepune in acord cu ce este de facut in urma analizei FMI si CE.

Masuri de avarie pentru economii bugetare
„De asemenea, se suspenda majorarea de 2% a pensiilor programata pentru octombrie si inghetarea pensiilor si in 2010, cu exceptia celor minime sociale”, au declarat sursele.
In discutiile dintre reprezentantii Executivului romani si FMI s-a convenit ca toti cei 1,4 milioane de bugetari sa intre in concediu fara plata pe o perioada de 2-3 saptamani incepand din septembrie pana in noiembrie, masura care ar aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.
Pana si presedintele Traian Basescu care a declarat recent ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui „mare numar” de functionari din aparatul de stat, care sunt „inutili”, a reconosct implicit ca nu s-a facut nimic la nivelul Guvernului propunand si trimiterea in somaj a 20.000 de bugetari.
Din surse guvernamentale se spune ca la nivelul executivul se vrea limitrea fondul de salarii de la 9% la 6,2% din PIB pana in 2015. In lipsa de resurse Guvernul analizeaza si reducerea cheltuielilor bugetare cu un miliard de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.