10 octombrie – Ziua Mondiala Hospice

10 octombrie – Ziua Mondiala Hospice

0 160

Ziua Mondiala Hospice este sarbatorita pe 10 octombrie in circa 70 de tari din lume. Printre acestea se numara si Romania, respectiv Brasovul, unde de ani buni functioneaza Fundatia Hospice „Casa Sperantei”.
Cu ocazia acestei aniversari, pe intregul glob se vor face cunoscute nevoile bolnavilor incurabili ingrijiti in centrele Hospice, dar se vor prezenta si informari in legatura cu beneficiile ingrijirilor paliative.
De asemenea, cu aceasta ocazie va fi organizat in aceeasi zi si concertul sub genericul „Voci pentru Hospice”, eveniment care are loc doar tot la doi ani.
Astfel, pe intreaga planeta vor rasuna, pe 10 octombrie, concerte pentru hospice-uri si servicii de ingrijiri paliative. La acestea vor participa pacienti ai centrelor, muzicieni, coruri, personal medical, dar si public din comunitatile respective.
Cu aceste ocazii vor avea loc si actiuni de atragere de fonduri.

La Brasov, evenimentul va fi celebrat alaturi de cantautorul italian Franco Midiri, laureat al Festivalului Melodiei de la San Remo, care va concerta impreunã cu corul de copii „Unison” din Braºov. Acestia vor incerca sa aduca speranta in inimile bolnavilor incurabili, dar si in sufletele apartinatorilor sau persoanelor care au rude sau prieteni care se confrunta cu o astfel de maladii.
„Cancerul ne afecteaza pe toti direct sau indirect. Un roman din cinci cunoaste o persoana care sufera din cauza unei boli incurabile, nestiind ca are sansa la o viata traita in demnitate, fara durere. Doar 5% din bolnavii care se lupta cu durerea si cu acceptarea unui diagnostic de boala incurabila beneficiaza de ingrijire paliativa, care le da sansa de a se bucura de fiecare clipa. O astfel de zi este foarte importanta pentru cei care sufera, pentru ca astfel isi fac auzita vocea”, a declarat Malina Dumitrescu, directorul de Programe si Relatii Publice al Hospice Brasov.

Brasovenii sunt invitati sa participe la concert in numar cat mai mare, pretul unui bilet fiind de doar 10 lei, adica atat cat costa o mesa de pranz pentru doi pacienti Hospice. Acestea pot fi procurate de la Centrul Cultural „Reduta”, gazda evenimentului, sau de la Fundatia Hospice „Casa Sperantei”.
Dorim si noi succes in desfasurarea acestui eveniment.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.