10 note de 1 si 1 nota de 10 la titularizare

10 note de 1 si 1 nota de 10 la titularizare

0 75

Luni, 16 iulie, cei care aspira la un post de profesor au sustinut examenul de titularizare. Primele rezultate ale examenului au fost afisate in data de 18 iulie la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov. Deoarece lucrarile au fost corectate in mai multe centre din tara, rezultatele nu au ajuns toate odata la Inspectoratul Scolar Judetean Brasov. Din cei 800 de candidati care au sustinut examenul, jumatate au reusit sa obtina nota 7, nota care le asigura un post de profesor titular. Interesant este faptul ca un singur candidat a reusit sa obtina nota maxima 10, iar zece candidate „au reusit” sa obtina nota 1. Cele mai bune rezultate au fost obtinute la educatori si institutori.


Cei nemultumiti de rezultatele obtinute au avut la dispozitie 48 de ore de la afisarea rezultatelor sa depuna contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 23 iulie.


Cei care nu au obtinut nota 5 la examenul din 16 iulie, adica aproximativ o suta de candidati, vor avea ocazia sa mai participe in luna august la un concurs pentru a obtine un post de suplinitor. La concursul din august se pot inscrie atit candidatii care nu au obtinut nota cinci, cit si alti candidati care urmaresc un post de suplinitor.


In judetul nostru, anul acesta au fost scoase la concurs 334 de posturi titularizabile, dintre care 199 in mediul urban si 135 in mediul rural. Pentru posturile de suplinire sunt disponibile inca 749 de catedre in tot judetul.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.