10 milioane de euro pentru disponibilizatii de la Tractorul

10 milioane de euro pentru disponibilizatii de la Tractorul

0 116

Timp de un an, statul va cheltui 10 milioane de euro cu platile compensatorii acordate salariatilor disponibilizati de la Tractorul Brasov. Declaratia apartine vicepresedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Constantin Botez.


Toti cei 1.823 de salariati vor primi plati compensatorii timp de un an de zile, acestea ridicandu-se la aproximativ 32 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, a explicat Botez.


Conform estimarilor AVAS, banii rezultati din vanzarea bunurilor societatii nu vor acoperi toate datoriile societatii. Constantin Botez spune ca in 16 ani, pierderile suportate de statul roman pentru mentinerea in stare de functionare a societatii Tractorul se ridica la 800 de milioane de euro. Tractorul Brasov a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 102,8 milioane lei si o cifra de afaceri de 88,76 milioane lei. Potrivit lui Constantin Botez o soarta asemanatoare va avea si societatea Rulmentul Brasov.


Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul Brasov a decis, vineri, lichidarea voluntara a societatii, disponibilizarea intregului personalul, in doua etape, in decurs de o luna si numirea administratorului unic.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.