1 Aprilie, in traditie !

1 Aprilie, in traditie !

0 95

Supranumita si Ziua Pacalelilor, 1 aprilie este, pentru cei cu simtul umorului dezvoltat si cu un gust deosebit pentru farse, un prilej foarte bun de distractie.
Mark Twain, scriitor american, spunea ca “ziua de 1 aprilie este ziua in care ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului”.
Unii considera ca 1 aprilie este strans legata de potopul lui Noe si ca porumbelul a fost trimis sa caute pamant inainte de aceasta zi, moment in care au inceput sa se retraga apele.
Mult mai multe ipoteze se refera la schimbarea calendarului Gregorian, aceasta zi repreyentand prima zi din Noul An.
Dupa schimbarea din 1582, din perioada domniei lui Carol al IX-lea, multi au uitat de faptul ca Noul An incepea la data de 1 ianuarie si sarbatoreau tot dupa data veche, motiv pentru care au fost numiti: “April fools” (nebunii din aprilie).
Dintre tarile care inca mai pastreaza aceasta sarbatoare, amintim: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, , Norvegia, Germania si Franta, dar si in Peru si Columbia.
Traditia spune ca pacalelile trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.