1.800 lei ajutor de somaj la Brasov

1.800 lei ajutor de somaj la Brasov

0 101

Nu va mirati, asa e. La Brasov, un fost director Romtelecom primeste ajutor de somaj de peste 1.800 de lei
Astfel s-a ajuns ca cel mai mare ajutor de somaj platit la nivelul judetului Brasov sa fie de 1.823 de lei pe luna, pentru un fost director Romtelecom, nu conteaza numele, vecinii il stiu si comenteaza.
Si asta in timp ce media indemnizaþiei de somaj platit la nivelul judetului Brasov este la ora actuala de 540 de lei/luna. Cei mai multi someri, peste 10.000, incaseaza lunar intre 451 si 600 de lei. Peste 2.000 de oameni primesc doar 450 de lei, indemnizatia minima la care au dreptul, avand an vedere ca au lucrat pe salariul minim pe economie.
In schimb, 30 de brasoveni au situatii oarecum de invidiat, avand in vedere ca primesc intre 1.000 si 1.800 de lei. Diferentele de sume apar deoarece somajul se calculeaza in functie de vechime si de salariul avut pe cartea de munca. Cei care nu au lucrat de loc, respectiv absolventii, primesc 300 de lei.
Hai sa acceptam ca nu pot fi toate ajutoarele de somaj la fel, dar diferenta mi se pare uriasa. Ce naiba merite deosebite au cei din categoria celor 30? Au salvat Patria de la inec? Au adus de pe Marte vreo mostra de viata? Sau mananca, in calitate de someri, cu trei guri, ca asa prevede vreun statut?
Se poate discuta mult pro si contra, dar, pe moment ajunge.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.