1.800 de tractoristi si 600 de rulmentisti vor fi concediati luna viitoare

1.800 de tractoristi si 600 de rulmentisti vor fi concediati luna viitoare

0 300

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a facut un anunt deloc imbucurator pentru angajatii din sectorul de stat. Potrivit reprezentantilor Autoritatii, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007, peste 7.500 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati, cu plati compensatorii. Aceasta masura ii va afecta si pe salariatii brasoveni, intrucat cele mai multe concedieri vor fi efectuate la firmele miniere si la Tractorul Brasov.


Oficialii AVAS spun ca de la uzina brasoveana vor fi disponibilizate 1.800 de persoane. Acestea vor primi, la concediere, plati compensatorii, iar in fiecare luna, pe o perioada de doi ani, in functie de vechime, un salariu mediu pe economie. Astfel se va ajunge la o valoare totala a cheltuielilor bugetare de circa 47 milioane lei.


Aceeasi soarta o vor avea si 600 de persoane de la Rulmentul Brasov, operatiune inclusa in planul de reorganizare a uzinei.


?


De la companiile miniere vor fi concediate peste 5.000 de persoane. Cele mai multe persoane vor fi disponibilizate de la Remin Baia Mare – 2.500 , Moldomin Moldova Noua – 820 si Cuprumin Abrud – 730 salariati.


Alte concedieri vor fi efectuate la Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti- 630 angajati, Minbucovina Vatra Dornei- 200, si de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia – 172 angajati.


?

In noiembrie, Guvernul a prelungit cu o luna, pana la 31 ianuarie 2007, perioada de valabilitate a prevederilor legale pe baza carora persoanele concediate beneficiaza de plati compensatorii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.