1.500 de politisti pe litoral

1.500 de politisti pe litoral

0 52

In acest sezon estival, pana la 1 septembrie 2008, pe litoralul romanesc, aproximativ 1.500 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica a turistilor. Fortelor de ordine din Constanta li se vor alatura, pe tot parcursul sezonului estival, inca 400 de politisti detasati, la care se adauga si 200 de elevi de la scoala de agenti „Vasile Lascar” din Campina. Pe plajele de pe litoralul romanesc vor patrula elevi aflati in practica, dotati cu echipamente de vara.
Insa, operatorii de pe plaja sunt obligati, conform legii, sa isi asigure paza si sa combata comertul ilegal in sectoarele inchiriate, altfel risca sa fie sanctionati de politisti daca nu respecta legea.
In functie de afluxul de turisti de pe litoralul romanesc, se vor pune la dispozitie doua elicoptere ale Ministerului Internelor, care vor supraveghea litoralul.
In ceea ce priveste traficul rutier din perioada sezonului estival, seful Serviciului Politiei Rutiere Constanta a declarat ca se preconizeaza un trafic rutier in crestere, in comparatie cu anul trecut, care va fi fluidizat de mai multe echipaje de la Politia Rutiera. De asemenea, el a mai declarat ca, in sezon, va fi suplimentat numarul de radare.
De asemenea, un lucru foarte important este asigurarea serviciilor medicale. Astfel, de la 1 iulie, Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca pe raza municipiului Constanta va deveni functional serviciul SMURD.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.