1.500 de elevi vor incepe scoala in alte sedii

1.500 de elevi vor incepe scoala in alte sedii

0 66

Peste 1.500 de elevi incep anul scolar in alte sedii decat cele unde sunt arondati. Asta pentru lucrarile de reabilitare a cladirilor unitatilor de invatamat brasovene au fost incepute cu inatrziere.


Subprefectul Aurelian Danu a prezentat ieri un raport privind situatia unitatilor de invatamant din judetul Brasov in pragul noului an scolar, in conditiile in care in numeroase spatii inca se deruleaza lucrari de reparatii.


Din fondurile de 40,7 milioane de lei, alocate de Guvern pentru reabilitarea unitatilor de invatamant din judet, s-au inceput 195 de investitii.


Subprefectul a sustinut ca dintre proiectele initiate, doar opt santiere vor mai fi deschise pe 15 septembrie, dar elevilor li se vor asigura alte spatii pentru ca procesul de invatamant sa se desfasoare normal. Pe lista lucrarilor care nu vor fi finalizate in timp util figureaza Scoala Generala nr. 2 Rasnov, Scoala Generala nr. 8 Brasov, Gradinita cu program normal din Ungra, scolile primare din satele Valcea si Oltet, colegiile nationale „Radu Negru” si „Doamna Stanca”, ambele din Fagaras, si Palatul Copiilor Brasov.


In total, un numar de 1.507 copii vor studia in alte locatii decat cele la care sunt arondati pana la finalizarea lucrarilor, dintre care 500 provind de la Palatul Copiilor din Brasov.


?


O categorie aparte de proiecte sunt cele care vor fi finantate din ultima transa de bani acordata de Guvern, pentru care se vor organiza licitatii de atribuire a lucrarilor abia pe 4 septembrie.


In aceasta situatie se afla opt unitati scolare din municipiul Brasov, inclusiv noul campus scolar, precum si o serie de investitii din Fagaras, Voila si Crizbav.


?


Danu a precizat ca toate demersurile sunt monitorizate de membrii unei comisii specializate, constituite la nivel de Prefectura, care va urmari situatia lucrarilor, dar si realitatea deconturilor. De asemenea, Inspectoratul Judetean de Politie Brasov, impreuna cu Jandarmeria si Inspectoratul Scolar vor elabora pana pe 15 septembrie un plan de securitate al tuturor unitatilor de invatamant astfel incat copiii si cadrele didactice sa fie protejate.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.