1.100 de locuri de munca – Interviu cu Presedintele CJ, Aristotel Cancescu

1.100 de locuri de munca – Interviu cu Presedintele CJ, Aristotel Cancescu

0 70

– Cum caracterizati situatia parcurilor industriale pe care le detine Consiliul Judetean si ce viitor le intrevedeti?


– Ele sunt o realizare pentru noi. Pentru faptul ca am preluat doua zone moarte din Carfil si Metrom si am reusit sa cream niste parcuri industriale care au generat 1.100 de locuri de munca. Este un lucru extraordinar si de apreciat. Infiintarea lor a fost la momentul respectiv o solutie de compromis, dar din fericire ne-am descurcat foarte bine. Consiliul Judetean a putut sa creeze 1.100 de locuri de munca. In viitor, ne putem gsndi la vsnzarea acestor parcuri sau a spatiilor din ele, pentru a obtine niste venituri suplimentare pentru Consiliul Judetean, cu care sa putem face alte investitii. Deocamdata ele functioneaza, si functioneaza bine. In plus, sprijinim si parcul de la Prejmer. Acolo va fi unul dintre cele mai mari parcuri industriale din Romsnia. Se lucreaza tare la el. Am obtinut de la Guvernul Romsniei o finantare pentru acest obiectiv si am dat bani pentru construirea statiei de epurare, 30 de miliarde de lei vechi si inca 5 miliarde, ceea ce nu e putin lucru.


– La un moment dat ati propus si pentru Tractorul o solutie similara, respectiv transformarea in parc industrial sub autoritatea Consiliului Judetean.


– AVAS nu a agreat aceasta idee si nici nu stiu daca am fi facut fata. A fost o propunere constructiva facuta de noi. Eu sunt convins ca Guvernul Tariceanu va gasi solutii si la Tractorul, in sensul ca partea viabila sa fie vsnduta si sa se faca in continuare tractoare. Acest lucru ar fi trebuit facut mai demult. Uitati cum un privat a reusit sa redreseze Roman SA si sa construiasca in continuare camioane. Sunt convins ca acelasi lucru se va intsmpla si la Tractorul.
– Aeroportul este un alt proiect care a iscat multe discutii, dar care este acum pe calea cea buna.


– Este foarte important ca am rezolvat toate problemele legate de terenurile pe care se va construi aeroportul. Lucrurile nu sunt foarte simple. Sa nu uitam cst ne-am straduit si cst de lipsiti de sprijin am fost. Csnd au fost reprezentanti ai PD la Ministerul de Interne si la Ministerul Transporturilor, am avut parte numai de piedici. Cum s-a schimbat guvernarea, intr-o luna am avut deja Hotarsrea de Guvern prin care am fost improprietariti cu terenul detinut de ADS. Sa nu uitam ca de-abia a trecut o luna de csnd am primit aceasta suprafata. Mai sunt mici lucruri de rezolvat, dar important este ca avem in sfsrsit terenul pentru aeroport. Este al Consiliului Judetean, ceea ce este foarte important. Toate schimburile de terenuri pe care le mai avem de facut, le vom rezolva.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.