1.000 de lire amenda pentru romanii care lucreaza ilegal in Anglia

1.000 de lire amenda pentru romanii care lucreaza ilegal in Anglia

0 255

Romanii si bulgarii sunt anuntati ca nu e de joaca cu restrictiile impuse de guvernul Marii Britanii muncitorilor din cele doua tari care vor adera la Uniunea Europeana de la 1 ianuarie 2007.


?


Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Robin Barnett a tinut sa detalieze restrictiile de pe piata muncii britanice pentru romani si bulgari in anul 2007 si a precizat ca acestea vor fi reanalizate la un an de la aderare.


De asemenea, oficialii britanici au oferit din nou explicatii cu privire la motivele care au facut ca Marea Britanie sa impuna restrictii pe piata muncii pentru lucratorii romani si bulgari in conditiile in care nu a facut acest lucru pentru cetatenii din statele care au aderat la uniune in 2004.


Cei interesati pot obtine informatii cu privire la modalitatea de a obtine permise de munca in Marea Britanie prin intermediul unei linii telefonice gratuite. Mai mult, pentru aceeasi chestiune, cetatenii romani au la dispozitie si o pagina de internet: www.oim.ro.


?


Ambasadorul Marii Britanii si reprezentanul ministerului de interne de la Londra, Christophe Prince, au prezentat pedepsele prevazute pentru cei care vor incerca sa lucreze ilegal. „Daca un roman sau un bulgar sunt gasiti lucrand ilegal in Marea Britanie amenda este de o mie de lire sterline, dar daca aceasta amenda nu e platita, respectiva persoana va fi trimisa in instanta.” Christophe Prince a precizat ca amenda pentru angajatori e de 5 mii de lire.


Reprezentantul ministerului britanic de interne a admis pe de alta parte ca efectul economic al prezentei romanilor in Marea Britanie a fost pozitiv, lucru asteptat si dupa 1 ianuarie 2007, dar, a subliniat el, cresterea numarului de imigranti dupa 2004 a impus actualele restrictii pentru romani si bulgari.


La randul sau, ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett a prezentat modalitatile legale in care cetatenii celor doua tari vor putea munci in Marea Britanie. Daca pentru persoanele cu o inalta calificare si pentru studentii regulile nu vor suferi modificari majore dupa 1 ianuarie, Robin Barnett a explicat ce se schimba pentru muncitorii necalificati.


Numarul locurilor de munca oferite de Marea Britanie pentru lucratorii sezonieri este de 20 de mii, locuri alocate in intregime romanilor si bulgarilor abia din 2008.


Date fiind reactiile negative produse de aceste restrictii, atat in randul populatiei cat si la nivel oficial, Robin Barnett a insistat ca impunerea de restrictii nu reprezinta discriminarea cetatenilor din cele doua tari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.