0-800-800-644 – numar gratuit pentru fodurilor europene

0-800-800-644 – numar gratuit pentru fodurilor europene

0 99

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va pune la dispozitia publicului, incepand cu 5 ianuarie, un numar de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor si dificultatilor in accesarea si derularea fondurilor nerambursabile acordate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala, informeaza APDRP.
Numarul gratuit 0-800-800-644, de tip TelVerde, este disponibil oricarei persoane interesate, de luni si pana vineri, intre orele 8:30 si 16:30.
Potrivit legii, orice sesizare trebuie sa fie insotita de identitatea reala a persoanei si de datele acesteia de contact. APDRP precizeaza ca este foarte important ca persoanele care apeleaza acest numar sa ofere toate informatiile de identificare solicitate de operator, astfel incat reprezentantii agentiei sa poata proba veridicitatea sesizarilor si sa actioneze in consecinta.
„Aceasta linie gratuita reprezinta un nou pas in asigurarea unei transparente a Agentiei si speram ca va constitui in acelasi timp un mijloc de incurajare a beneficiarilor, atat in ceea ce priveste initierea proiectelor de investitii, cat si pentru semnalarea eventualelor probleme cu care se confrunta acestia in accesarea fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala. Contam in mod deosebit pe opiniile beneficiarilor nostri, pentru a imbunatati in permanenta modul de implementare al Programului National pentru Dezvoltare Rurala”, a precizat Sorin Radu, directorul general al APDRP.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca va incepe, luni, 5 ianuarie, monitorizarea activitatii APDRP, fosta agentie Sapard, reprezentantii acesteia urmand sa prezinte saptamanal planuri de actiuni.
„Am organizat o comisie de monitorizare la APDRP pentru deblocarea programului Sapard, iar prima sedinta va avea loc luni, 5 ianuarie, impreuna cu reprezentantii Ministerului de Finante”, a declarat, recent, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.
Dupa finalizarea analizei la APDRP, seful de la Agricultura a anuntat ca va incepe o analiza la nivelul fiecarei directii din minister.
Platile Sapard catre Romania au fost intrerupte in vara acestui an, dupa ce o misiune de audit a Executivului comunitar a constatat, la inceputul lunii iunie, probleme in sistemul de gestionare si control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii fondurilor Sapard. Sumele blocate din programul Sapard au fost in jur de 28 de milioane de euro, in sistem fiind avizate, la acea data, 582 de cereri de plata, in valoare totala de 62 milioane de euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.