Vești bune!! Șoferii români par să renunțe, treptat, la achiziționarea de mașini...

Vești bune!! Șoferii români par să renunțe, treptat, la achiziționarea de mașini second-hand.

0 319

Potrivit celui mai recent raport al DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), înmatriculările de autoturisme utilizate au scăzut considerabil în primele trei luni ale anului, față de aceeași perioadă din 2018.

Numărul de mașini second-hand înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2019 a fost de 110.308 unități, în scădere cu 8,57% față de aceeași perioadă din 2018.
În ceea ce privește strict luna martie a acestui an, au fost înmatriculate în România 37.375 de autoturisme utilizate, în scădere cu 10% față de martie 2018.

Cât despre mașinile noi, lucrurile au evoluat exact invers. Potrivit cifrelor publicate de DRPCIV, românii au început să acorde mai multă atenție acestui segment al pieței auto. 9.813 mașini noi au fost înmatriculate luna trecută la noi în țară, cu 20,82% mai mult decât în martie 2018.
Cumulând vânzările din primele trei luni ale anului, procentajul este și mai mare. 35.836 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în perioada ianuarie-martie 2019, în creștere cu 25,11% față de același interval din 2018. 

Ținând cont de faptul că în curând debutează Programul Rabla 2019, este de așteptat ca numărul mașinilor noi de pe șoselele României să crească în continuare.
Tendința de înnoire a parcului auto este promițătoare, dar statisticile actuale sugerează că„procesul” nu se va încheia prea curând. 
În momentul de față, jumătate dintre mașinile înmatriculate în România au o vechime mai mare de 15 ani, iar numărul acestora de când a fost desființat timbrul de mediu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.