IKEA – noul tăietor de păduri româneşti !!

IKEA – noul tăietor de păduri româneşti !!

0 1294

Grupul suedez IKEA, prezent în România în sectorul de retail de mobilier casnic şi decoraţiuni, dar şi în imobiliare, a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în ţara noastră, prima operaţiune de acest fel la nivel mondial pentru compania nordică.
IKEA Group a decis să investească în operaţiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil (…). Investiţia în păduri este şi o modalitate de a ne diversifica activele. Prin această achiziţie, România devine prima ţară în care IKEA Group îşi va administra propriile operaţiuni forestiere şi ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor„, a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board IKEA România.
Conform unui comunicat, proprietatea cumpărată este localizată în centrul şi nord-estul României, cu o concentrare mică şi în nord-vest. Deocamdată nu se ştiu preţul şi nici vânzătorul.
Conform lui Krister Mattsson, Board Member IRI Investments Group, strategia generală a IKEA Group are între obiective să asigure acces pe termen lung la resurse regenerabile care sunt importante pentru lanţul de producţie IKEA, cum ar fi energia regenerabilă, lemnul şi biomaterialele. ”Până acum, IKEA Group a investit peste 1,5 miliarde de euro în energie regenerabilă – energie eoliană şi panouri solare. Această nouă investiţie se încadrează în strategia IKEA Group de a investi în păduri administrate sustenabil, aflate în pieţe importante pentru dezvoltarea IKEA Group, în Europa şi în afara ei. România este o piaţă de creştere sigură, cu potenţial bun pentru dezvoltare. Analizăm şi alte pieţe pentru potenţiale investiţii”, susţine Krister Mattsson.

Steve Howard, Chief Sustainability Officer IKEA Group, a spus că investiţia în păduri face parte din angajamentul extins pe care IKEA Group şi l-a luat prin strategia sa de sustenabilitate. IKEA va face eforturi pentru independenţa resurselor, va folosi resursele în limitele pe care natura le poate susţine, va promova practicile forestiere responsabile şi va transforma deşeurile în resurse.
”Ca urmare a angajamentului nostru de a asigura administrarea responsabilă a pădurilor, toate pădurile în care vom investi vor fi certificate FSC (Forestry Stewardship Council) cât de curând posibil. IKEA Group se va asigura că pădurea este administrată sustenabil pentru termen lung, cu respect pentru oameni şi biodiversitate” a spus Howard.În România, IKEA colaborează cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii şi produse de ceramică.
„Mai mult de 14.000 de persoane lucrează pentru furnizorii noştri din România, iar valoarea produselor achiziţionate de IKEA Group din România a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an. Avem colaborări de peste 15 ani cu furnizorii noştri actuali, perioadă în care cei mai mulţi dintre ei şi-au mărit vânzările şi şi-au îmbunătăţit semnificativ capacităţile de producţie”, a declarat Violeta Neniţă, purchasing operations manager South East Europe IKEA Purchasing.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.