Reabilitarea a venit : Austria – România, 2-3, în Liga Națiunilor la...

Reabilitarea a venit : Austria – România, 2-3, în Liga Națiunilor la fotbal

0 21

După dezamăgirea din meciul de acasă, cu Irlanda de Nord (1-1), a venit și reabilitarea, la numai trei zile distanță. România a reușit, luni seară, o victorie mare în Liga Națiunilor. Echipa lui Mirel Rădoi a trecut de Austria cu 3-2, la Klagenfurt și a urcat pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor.
România a reușit să deschidă rapid scorul, în minutul 3, prin Alibec, însă la pauză era 1-1, după ce Baumgartner (17) a restabilit egalitatea. În partea a doua, România a mai marcat de două ori, prin Grigore (51), care a ănscris primul gol la națională, chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani, și Maxim (70). Până la final, austriecii n-au mai reușit decât să reducă din handicap, prin Onisiwo (81). S-a terminat 3-2 pentru România, rezultat care-i propulsează pe jucătorii reprezentativei României pe primul loc în grupă, cu 4 puncte după 2 etape. În celălalt meci al zilei din grupa României, Irlanda de Nord – Norvegia 1-5. În prima etapă, România – Irlanda de Nord 1-1 și Norvegia – Austria 1-2.

Austria: Schlager – Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer – Grillitsch (Monschein), Baumgartlinger (Onisiwo) – Sabitzer, Schlager, Baumgartner – Gregoritsch (Grbic)

România: Tătăruşanu – Burcă, Chiricheş (Nedelcearu), Dr. Grigore, Bancu – Maxim, Creţu, Stanciu – Deac (Iancu), Alibec (Pușcaș), Fl. Coman

In clasament, liderul grupei este acum România (4 puncte), urmată de Austria și Norvegia (fiecare cu câte 3 puncte) și de Irlanda de Nord, cu 1 punct. Primul loc la finalul acestei campanii din Liga Națiunilor, seria B, aduce promovarea în Liga A, dar oferă și o șansă în plus de calificare la mondialul din 2022, din Qatar

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.