„Mitingul din 10 august 2019”, la Șosea pe acorduri de pian, botezat Comemorare!

  0 89

  Diferența dintre 10 august 2018 și 10 august 2019? 
  Au stat deoparte serviciile de informații, plus ONG-urile lui Soros!? 
  Unora li se parea evident… S-a vazut cu ochiul liber: Anul trecut au scos tefeliștii în stradă, bașca galeriile de fotbal, ca să schimbe guvernul, să-i ofere lui Klaus Iohannis „Guvernul Meu II”, ceea ce a fost foarte aproape…„Guvernul Meu I”, cel condus lamentabil de Dacian Cioloș, ajuns premier după „ciudata” tragedie de la Colectiv, când cabinetul Ponta a demisionat și când subconștientul l-a trădat pe primul meditator al țării și l-a împins la celebrul autodenunț: „A fost nevoie să moară oameni, ca această demisie să se producă”.

  Anul ăsta, dirijorii din umbră ai unor „mase” de manevră nu i-au mai mânat… ordonat pe cei „excitați”de indemnuri din umbra ,”cascaval” al unor promisiuni servit unui număr pe naivi protestatari, ca să nu le zic altfel. Au ieșit de capul lor, cei care au ieșit, la nu știu nici ei ce; care la comemorare, care să asculte… un pianist, unii „pentru că așa nu se mai poate”, sau „pentru că se gândesc la copiii lor”, alții  … pentru „fără penali” sau „împotriva autorităților”, restul pentru fel de fel de  inepții,(cineva avea o lista cu… 75 la număr!).  
  De data asta, sforarii nu au mai vrut deloc să schimbe guvernul, pentru că președintele Iohannis are nevoie de premierul Dăncilă, adică de voturile PSD după turul I, pentru a-l învinge pe Barna, sau chiar de prezența premierului în turul II, după ce ar scăpa de Barna în primul tur

  Nevoile fiind altele, anul acesta, de 10 august, a fost un fel de serbare câmpenească… Dacă anul trecut a fost scoasa lume multă, scandal, bătăi, gaze, arestari, ca la Paris!
  A fost, adică, de toate, și scandal, și emoții. Dar anul ăsta a fost liniște, lume puțină, ordine, disciplină, plimbări, muzică, căscat gura, interviuri Tv. chestii d-astea. Iar îmbrânceli nu s-au mai întâmplat decât între câțiva capi #rezistenți, care se confruntau care dintre ei să coordoneze vodevilul.
  …A fost un fel de Cenaclu Flacăra, de proasta calitate, sau un fel Untold 2.
  Ceea ce mi s-ar părea important acum, după vesela comemorare, ar fi ca oamenii să înțeleagă că la chestiile de masă cu „consecințe bine calculate„… nu ies, ci că sunt scoși în stradă, mânați la fix, ca oile lui Becali.
  Este că e cam penibil când te prinzi că ai fost… găină, că ai fost luat de.. agarici și că ti-ai mușcat singur degetele… Ba ai mai și fost mândru că esti ridicol!

  Nu este o consolare, dar este normal ca fiecare să… ne-o furăm, așa cum „mi-am furat-o” și eu, în 1990, în Piața Universității. Făceam corale pe acolo, pe notele unui informator al Securității, în timp ce șmecherii împărțeau puterea și milioanele, iar prezența noastră justifica resuscitarea serviciilor de informații cu infuzie de vechi securiști…
  Pe de altă parte, cum se puteau strânge mai bine, la un loc, în Piața Universității, cei mai vocali și hotărâți opozanți ai regimului Iliescu, în vederea identificării și fișării lor? Deci, cum ziceam, este normal să contactăm boala de a fi prosti sub bagheta securiștilor, promovand naivitatea celui cu inocența intactă.

  Mai mult, dacă vor face efortul să își amintească ce anume i-a pus în mișcare anul trecut, ceva ce anul ăsta nu a mai existat, pentru că anul ăsta nu mai era nevoie, vor înțelege și mai bine. Ei bine, stimulul care i-a pus pe oameni în mișcare anul trecut era generat în perspectiva dărâmării unui guvern și înlocuirea lui cu altul, (pe placul lui Iohannis?)

  Dar anul ăsta nu a mai fost generat, pentru că nu mai trebuia dărâmat niciun guvern.
  Asta, pentru că guvernul Dăncilă este pe nevoia lui Iohannis. El este cheia spre al doilea mandat de vacanțe, excursii și partide de golf în mijlocul săptămânii.
  În sfârșit, acum Klaus Iohannis are „Guvernul Meu II”. Plimbarea la Șosea pe acorduri de pian, botezată „Mitingul din 10 august 2019”, a demonstrat-o din plin.

  COMENTARII

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.