Modificati dimensiunea font-ului din articol:          


http://infobrasov.net
http://infobrasov.net
Flori si spirit patriotic in Cimitirul Eroilor

Ziua Armatei a adunat sute de brasoveni cu coroane si flori la Cimitirul Eroilor din Sprenghi. In 25 octombrie, armata romana sarbatoreste eliberarea Transilvaniei de sub dominatia Germaniei hitleriste, nevoita sa cedeze in 1944 orasul Carei, ultima palma de pamant romanesc pe care o mai stapanea.
Ceremonia a debutat cu o slujba religioasa in memoria celor care si-au dat viata pentru independenta neamului. Reprezentantii autoritatilor si ai armatei au vorbit despre luptele duse de armata romana in al doilea razboi mondial, dupa care au depus coroane de flori la monumentul eroilor.
Cel mai asteptat moment a fost, ca de fiecare data, defilarea Garzii de Onoare.
Armata sarbatoreste aceasta zi si atunci cand militarii sunt plecati in misiuni, potrivit  colonelului Cristinel Cernea, comandantul Brigazii 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa" si Ion Turcu, presedinte Filiala Veteranilor de razboi din Ministerul de interne.
Ziua Armatei reprezinta este un prilej de cinstire a memoriei celor care s-au jertfit pentru libertatea neamului.
Elevi din toate scolile Brasovului au depus flori la morminte.
Prezenta elevilor si a tinerilor la astfel de evenimente este o garantie ca faptele inaintasilor vor fi pastrate in memoria neamului.
 
Vifor Rotar


www.infobrasov.net     Comentarii     Versiune printabila     Trimite unui prieten    


Comentarii:
Momentan nu este nici un comentariu la acest articol!
Adauga comentariu

NOTA: Autorul comentariului este responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. Prin apasarea butonului "Trimite" sunteti de acord cu "Termenii si conditiile de utilizare a site-ului infobrasov.net".


Util:
Acte lecesare Linkuri utile Adrese utile Telefoane utile

Vizitatori
25555367