Modificati dimensiunea font-ului din articol:          


http://infobrasov.net
http://infobrasov.net
2000 de elevi invata limba lui Goethe la Brasov

Invatamantul german si-a intarit la Brasov cele doua centre principale. Scoala generala numarul 5 a renuntat la sectia de invatamant in limba germana, iar copiii care invatau aici au fost transferati fie la scoala 12, fie la liceul Honterus, unde invata acum 2000 de elevi. Interesul pentru limba lui Goethe este in continua crestere, datorita deschiderii pe care o ofera.
Scolile germane sunt gata sa isi primeasca elevii. Peste 2700  de copii studiaza in limba germana in judetul Brasov, in scoli si licee cu predare in aceasta limba. 6 clase zero au fost create in municipiul Brasov, 3 la liceul Honterus si 3 la Scoala Generala 12, unde au fost transferati, de altfel, si elevii scolii 5 care studiau in limba germana, spune Wolfgang Wittstock, presedintele organizatiei judetene Forumul German.
Cea mai cunoscuta dintre scolile cu predare germana este liceul Honterus, care singur numara 1500 de elevi, numar care este in continua crestere de la an la an, potrivit lui Helmuth Wagner, directorul Liceului Honterus.
2705 de elevi brasoveni studiaza in acest an in scoli cu predare in limba germana, atat in municipiu cat si in orase precum Rasnov, Codlea, Rupea, Fagaras, Victoria.
 
Vifor Rotar


www.infobrasov.net     Comentarii     Versiune printabila     Trimite unui prieten    


Comentarii:
Momentan nu este nici un comentariu la acest articol!
Adauga comentariu

NOTA: Autorul comentariului este responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. Prin apasarea butonului "Trimite" sunteti de acord cu "Termenii si conditiile de utilizare a site-ului infobrasov.net".


Util:
Acte lecesare Linkuri utile Adrese utile Telefoane utile

Vizitatori
25741864