Modificati dimensiunea font-ului din articol:          


Ajutoare pentru saraci la Brasov

Dupa cum anunta municipalitatea, persoanele defavorizate din municipiul care se incadreaza in transa de ajutoare alimentare din stocurile europene, conform HG nr. 600/2009, se pot prezenta la sediul Caminului pentru Persoane Varstnice Brasov, aflat pe strada Gladiolelor nr. 4, intre orele 9.00 si 15.00, pentru a-si ridica cantitatea de 15 kg faina de persoana Mentionam ca aceasta strada a Gladiolelor se afla in cartierul Noua si se ajunge in ea din strada Brazilor. Ma intreb de ce Primaria nu a organizat acest punct de distributie undeva, in seaua Tampei, ca sa se stie o treaba.

Conform actului normativ pot primi aceste ajutoare alimentare familiile si persoanele singure care au stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001, somerii care beneficiaza de indemnizatie, pensionarii din sistemul public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna, precum si persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii, insa doar persoane neinstitutionalizate.

O persoana beneficiaza de ajutor in produse alimentare o singura data in cadrul planului si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartine la data distribuirii, chiar daca se regaseste la acea data in mai multe dintre categoriile mentionate. Adica daca ai ceva pitpalaci la colivie si mai ai si niste picioare sau maini lipsa nu poti lua pentru ambele belele, ca mananci numai cu o singura gura.

Pentru ridicarea ajutoarelor alimentare beneficiarii trebuie sa se prezinte, dupa caz, cu un act de identitate si o copie a acestuia, carnet de evidenta somaj si copii ale acestora, ultimul talon de pensie (original si copie) ori certificat de incadrare in grad de handicap.

Potrivit evidentelor autoritatilor, in judetul Brasov sunt incadrate pe listele pentru ajutoare circa 54.000 de persoane. Acestora urmeaza sa li se distribuie, pana pe 1 decembrie, 834 de tone de faina si 240 de tone de zahar.
Evidentele sunt centralizate de catre administratia judeteana, iar transportul produselor alimentare este asigurat de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura Brasov. Asta ca sa stie beneficiarii ajutoarelor cui sa aduca laude si cui sa-i ridice statui.

Dan Botawww.infobrasov.net     Comentarii     Versiune printabila     Trimite unui prieten    


Comentarii:
Beatrix - 2012-09-19 14:16:44
Va rog sa-mi spuneti daca articolul se refera la ajutoare acordate in anul 2012 ?
Raspunde
REDACTIA - 2012-09-19 21:59:52 (raspuns la comentariul lui Beatrix)
Articolul: "Ajutoare pentru saraci la Brasov " a fost publicat la 06-10-2009. Pana la aceasta data nu sunt informatii ca autoritatile vor realiza alte operatiuni de acest gen.
Raspunde
Gabi - 2012-10-16 22:35:11 (raspuns la comentariul lui REDACTIA)
Stiti cumva de ajutoarele pentru saraci de la U.E.? Ori de locatia unde s-ar distribui acestea? Se tot zvonea ca ar incepe distribuirea acestora undeva spre sfarsitul lunii octombrie.
Raspunde
Cristi - 2012-10-21 23:51:09 (raspuns la comentariul lui Gabi)
Mai trebuie sa ajunga niste produse ,pentru ca nu sunt toate
Raspunde
Adi - 2013-01-14 20:16:08 (raspuns la comentariul lui Cristi)
Care ajutoare alimentare? Am fost acolo si scrie mare NU AVEM ULEI SI FAINA.Unde sunt aceste alimente?UE a platit pemtru aceste alimente. Cine din cei care se ocupa de distribuire a avut nevoie de ele?Si uite asa tu te duci degeaba dupa ajutoare iar cine trebuie sta cu buzunarele pline dupa ce a vandut ajutoarele de la EU
citeste tot comentariul

Raspunde

Adauga comentariu

NOTA: Autorul comentariului este responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. Prin apasarea butonului "Trimite" sunteti de acord cu "Termenii si conditiile de utilizare a site-ului infobrasov.net".


Util:
Acte lecesare Linkuri utile Adrese utile Telefoane utile

Vizitatori
25555753